“Meidän pitäisi lisätä Valkeakosken houkuttelevuutta, jotta saisimme tänne lisää hyviä veronmaksajia.
Silloin kun talkootöiden tekijöitä on paljon, on yksittäisen talkoolaisen kannettavaksi jäävä kuorma pienempi.
Konkreettiset toimenpiteet, joilla voidaan houkutella uusia asukkaita muualta Pirkanmaalta tai jopa pidemmältä ovat: monimuotoinen tonttitarjonta ja matala verotus.
Uppoavaan laivaan on vaikeaa saada kipparia tai kansimiehiä ja korkean verotuksen kunta on uppoavan laivan ensimmäinen tunnusmerkistö.
Tuloveroprosentin ennallaan pitäminen on torjuntavoitto, mutta sen suunta pitäisi tulevaisuudessa olla ennemmin laskeva kuin mitään muuta.
Kiinteistöveroprosentin nosto sen sijaan rokottaa kaikkia Valkeakoskella asuvia. Me ikään kuin lisäveroilla rankaistaan siitä, että asuu Valkeakoskella, vaikka tänne nimenomaan pitäisi houkutella lisää väkeä.
Lisäksi kuntalaisille on tuotu piiloveroina myös muita asumisen kustannuksia lisääviä maksuja, kuten taannoinen jätehuollon perusmaksu, joka ei millään lailla ohjaa jätteiden vähentämisen suuntaan.
Näillä asukkaiden asumisen kustannuksien nostamisella lähetämme väärän viestin, joka ei ole yhtenäinen kaupungin tavoitteiden kanssa. Tuleva valtuusto voi korjata tämän suunnan ja avaimet tähän ovat äänestäjillä.”

Timo Döbert, Kaupunginvaltuuston puhe 16.11.2020